BLOG


15 augustus 2010
(Half)goden

Op de eerste rij. Vol goesting. De Transalp in de uitgeruste benen. Samen met ex-wegcoureur Corne van de Voort van Peerkes Biketeam 2 (ook Transalpers) elkaar vasthoudend en ingeklikt in optimale positie om weg te vlammen tijdens de Neustadt Bikemarathon, vorig weekend. Ging in eerste instantie ook allemaal goed. Corne pakte de kopstart, Tibor gaf mij nog ff een zetje waardoor ik alsnog moest uitklikken maar ik kwam ondanks dat ongemak niet ver na de top tien boven op de eerste klim. Daarna ging het alleen maar minder. Na een kilometer of vijftien kwamen Tibor en ik samen te rijden, waarna we onder andere werden ingehaald door Corne's teamgenoot en halfgod Wil 'HERCULES' Baselmans, die zijn 640 watt met een soepel verzetje aan het uitlaten was. Hercules trok zijn goddelijke opmars door in een strakke eindtijd van niet ver boven de vijf uur, ons ambitieuze marathonteampje viel in de tweede ronde van vijftig kilometer aardig stil. Waarschijnlijk had Van de Voort, het engeltje van Baselmans, ons ook nog wel ingehaald. Hij miste na zijn kopstart echter niet alleen de slag, maar ook de afslag richting de tweede ronde en stond na een ronde al beneden aan de berg bij de finish.

Hercules vroeger..

...en tijdens de Transalp (midden)


Hadden wij die actie van Van de Voort maar nagedaan, want dat aardig stilvallen was eigenlijk gewoon een ongeneerde Italiaanse Parcheggio. Ik probeerde het nog wel toen Martijn 'Stoempie' Roelofs met twinkelende oogjes voorbij kwam, maar ik werd vakkundig door Stoemp de vernieling in gereden.
Tandje erbij. Omkijken. Tandje erbij. Omkijken. Nog een tandje erbij. Omkijken. Grijns. Tandje erbij. Bochtje, gaatje, en weg was ik. Hoopvol keek ik semi-toerend de hele rest van de tweede ronde achterom, te wachten op het gezelschap van Tibor. Die had echter nog een grotere klap van de hamer gekregen. Zelfs zo'n klap, dat hij op de terugweg naar huis in de auto dit filmpje opnam (even hoofd buigen).Nou wilden we dit bericht serieus brengen, maar het was natuurlijk voor de gekkigheid. De echte goden (de voorvaderen van Hercules) vervloeken bleek het. Tibors uitspraak 'm'n lichaam is op' is dichterbij gekomen dan dat hem lief was. Oftewel: Gijssen is na de Neustadt marathon nog een keer ziek geworden en voelt zich nog steeds niet fit. Dus: koersen zit er voorlopig - verstandig als hij is - niet in voor 'm, hopelijk is zijn ex-coureurschap tijdelijk en is hij er bij het NK in Groesbeek weer bij.

Oja. Wel een subliem parcours trouwens daar in Neustadt. Een regelrechte aanrader. Verder wil ik jullie nog vervelen met mooie verhalen van onze Transalpvrienden: Site Peerkes Biketeam. Allebei het lezen waard!
Reageren

Terug