BLOG

26 maart 2010

Keuring

Om maar met het positieve te beginnen: ik ben medisch goedgekeurd voor m'n KNWU-licentie. Hartfilmpje zag er goed uit, longfunctie okay. De lactaattest die er aan vast zat viel me tegen. Waar ik dacht er toch iets beter voor te staan dan twee jaar geleden, zat er na een half uurtje zweten, pijnlijden en kwijl kweken (het zat zelfs in m'n haar) nauwelijks verschil in de meetwaardes. Mijn significant hogere gewicht (vier kilo!) drukte de waardes ook nog al naar beneden. Moet ik de harde cijfers hier echt neerplanten? Vooruit dan.

2010 2008
Gewicht 75.2 71.2
BM! 23.1 19.8
Vetpercentage 10.1% 8.6%
Gewicht 75.2 71.2
Vermogen (max) 337 W
4.5 W/kg
336 W
4.7 W/kg
Sprint 971 W
12.9 W/kg
878 W
12.3 W/kg
Vermogen (omslag) 270 W
3.6 W/kg
276 W
3.9 W/kg

Allemaal niet heel schokkend dus. Ik zag gelukkig nog wel (net) boven de gemiddelde 'trimmer'-waardes. Maar, positivo als ik ben kunnen we er wel weer een mooie draai aan geven. Met alleen duurtraining (90% van wat ik nu heb gedaan) kom je, zo vertelde dokter Chris, slechts tot 65% van je kunnen. Blokkentraining en sprinttraining is het geheim. Twee a drie kilootjes (dat gaat hopelijk redelijk vanzelf) lichter gaat ook een hoop schelen. En, ik was niet optimaal fris (=zwakste excuus) tijdens de test, getuige m'n maximale hartslag van 191 (203 normaal). Sprinten was trouwens wel okay. Heb je alleen niet zoveel aan in de Transalp.

Ik fietste weg bij Chris in Limbricht, richting Cuijk. Honderd kilometer wind mee. Zou geen probleem moeten zijn, maar ook dat werd een lichtelijke deceptie. Na veertig kilometer voelde ik me al genoodzaakt om in Roggel (what's in a name op de dag van zo'n kwijlveroorzakende test) de plaatselijke Jan Linders te plunderen. Daar waren mijn ogen weer groter dan mijn maag, waardoor ik tot kilometer 80 met anderhalve liter cola in mijn rugzak heb gefietst. Uiteindelijk trapte ik (weliswaar op de mtb) het geweldige gemiddelde van 26.0 km/u weg. Ik had last van m'n kont (nieuwe kleding gelukkig incoming), ging daardoor raar op m'n fiets zitten en dat zorgde (denk/hoop ik) weer voor pijn in m'n knie. Het was dat het wel heel erg mooi weer was, anders had ik ergens de trein teruggepakt. Laat die zomertijd maar komen. BLOKKENTRAINING!
Terug