BLOG


10 mei 2010
Koersverhaal Bergrace Oss

Vrijdag onze twee nieuwe Epics 29ers (zie bikes) opgehaald en ik kon het niet laten om ondanks een korte shakedown van een half uur in het plaatselijke wijkpark - zaterdag namelijk ook met zijn tweeen in Amsterdam geweest, kijken naar de Profi's - de Specialized ook meteen in Oss in te zetten. Tibor had nog niet de kans gehad om de Epic naar zijn wensen af te stellen, en startte daarom op zijn eigen 29er hardtail.

Het ging dus op alle fronten een pittige vuurdoop worden. Een compleet nieuwe bike, andere zitpositie, grotere wielen en dubbele vering. Erg benieuwd naar hoe dit allemaal aan ging voelen, stond ik aan de start voor de 150min op een rondje waar ik nooit echt lekker heb gereden. Om te beginnen met hoe de bike beviel: erg goed. Vooral bergaf is het een verademing hoe je op een 29er bijvoorbeeld amper last hebt van remgaten, en hoe je door de dubbele vering de controle houdt en meer comfort heb. Met acceleren en op het vlakke was het nog wat wennen, maar dat kan ook aan de combinatie banden met een erg zuigende ondergrond hebben gelegen.

Het rijden op de nieuwe fiets ging dus eigenlijk als vanzelf en daardoor me ook aardig op de koers kunnen concentreren. Start ging soepel in het wiel van Tibor, maar na driekwart ronde verloor ik dat groepje uit het oog en werd ik her en der wat ingehaald. Een tweede matige ronde volgde en daarna constant rondgereden. Het gat met de gasten een paar minuten voor me bleef eigelijk de hele tijd gelijk. Op het laatst kwam William Beurskens van achteren opzetten, maar aan gezien ik niet op honderd procent aan het koersen was - dat kreeg op een of andere manier niet voorelkaar - wist ik dat ik hem voor kon blijven. Een klein beetje meer gas geven op de paar langere klimmen bleek voldoende om een gat te slaan dat groot genoeg was.

Uiteindelijk 35ste. Niet tevreden, niet ontevreden. Genoeg smoezen voorhanden om dit redelijke resultaat enigszins in een beter daglicht te plaatsen. Gaan we niet doen. Beter dan de smoes die Frank van Hoof voor zichzelf in elkaar knutselde door twee rechterschoenen mee naar de koers te nemen wordt het toch niet. Met z'n geleende schoenen zat onze gedroomde Transalp-concurrent trouwens nog wel voor me, al lopen we in. Van Hoof, ik kom je halen!
Reageren

Terug