BLOG

28 januari 2010

Schladming

Mooi om te zien. Zapte toevallig langs Eurosport. Er werd geskied. Live. Vraag me niet om welke beker het ging. Of de omgeving me meteen bekend voorkwam? Nee. Maar dat is ook niet zo vreemd: een wit winters landschap versus een groen (al was het toen op sommige stukken ook nog wit) zomers landschap. Maar rechtsboven in beeld stond het: Schladming.

Schladming is startplaats van de Alpentour Trophy. Een vierdaagse etappewedstrijd waar ik vorig jaar samen met Herwin aan de start stond. Grootste pluspunt (er zijn er meer): de start en finish is elke dag in Schladming. Op precies dezelfde plek als waar de skiŽrs in beeld met 140+ kilometer per uur over de finishstreep raasden, begonnen en eindigden de vier etappes afgelopen zomer. Ons hotel kwam bij elke finisher even in beeld. Het contrast kon bijna niet groter. Werden de skiŽrs aangemoedigd door ongeveer vijftigduizend man, in mei mochten we de eerste twee dagen (slecht weer!) al blij zijn met een man of dertig, de laatste twee dagen misschien honderd. Ook iets anders: de snelheid. Ik noemde het net al. Bij ons ging het op het steilste stuk (als je al op je fiets kon blijven zitten) een heel stuk langzamer dan die waaghalzen op hun lange latten. Goh, wat was die skipiste op het laatste stuk steil. M'n respect voor skiŽrs is absoluut vergroot.

Dit jaar staat de Alpentour weer op het programma. En in maart ga ik ook nog een midweek skiŽn. Voor de eerste keer. Gok dat ik langzamer de skipiste af ga skiŽn dan dat ik hem afgelopen zomer afging op de mountainbike.

Terug