BLOG


30 maart 2010
Koersverhaal Wageningen


M'n medische keuring is pas net achter de rug. Licentieaanvraag is deze week goedgekeurd. Het dingetje moet alleen nog even geproduceerd worden. Dat weerhield me er niet van om een paar maanden geleden al als zijnde een licentiehouder in te schrijven voor de Bergrace in Wageningen. Reden: vorig jaar stond ik bij de twee Bergraces die ik reed hopeloos achteraan. Zowel zonder vorm (78e in Wageningen), als met vorm (11e in Oosterbeek, maar had de eerste ronde niet meegeteld was ik 5e) vrij frustrerend. Nu stond ik afgelopen zondag mooi op plek zeventig. Nog niet erg vooraan, maar al beter dan plekje driehonderdzoveel.

Vorm heb ik nog niet, maar na een slecht verlopen lactaattest had ik wel behoefte aan een lekkere koers. Dat lukte gelukkig. Ik kon bij de start een beetje opschuiven en daarna mezelf aardig handhaven in verschillende groepjes. De extra vlakke stukken op het parcours werkten niet in m'n voordeel. Bergop ging het erg goed (fijn voor het vertrouwen), maar kon elke keer de echte sprong niet maken. M'n demarrages storven helaas telkens een te vroege dood. In het middengedeelte reed ik wel nog van halverwege plek vijftig naar hoog in de veertig, maar daar bleef het ook bij. Uiteindelijk 48e, niet gedubbeld en tevreden. Ben van plan dit jaar alle Bergraces te rijden om in mijn favoriete koers (Oosterbeek) een goede startplek te hebben.

De komende paar weken goed trainen en hopen dat het in Sorpetal (volgende echte meetmoment) al weer wat beter gaat. Voor die tijd rij ik in ieder geval nog op de beste vrijdag van het jaar in Schoorl. Komende zondag wordt mijn echte terugkomst in het amateurcircuit bij de Paasbike in Nieuwkuijk. Just for fun.
Terug